Leirivälinevarasto
joulukuu 18, 2017
Kulttuurimatkailua
joulukuu 19, 2017

Iso Maisaari

Tänään lähdimme tutustumaan Iso Maisaareen Naantalin Rymättylässä. Maisaaren isäntä Patrik Qvarnström tuli hakemaan meitä Teroksentien laiturista johon olime saapuneet opettajan autolla. Venematkan aikana saimme ihastella auringonnousua samalla kun kävimme hieman läpi päivän ohjelmaa.

Maisaaren isäntä kertoi mitä palveluita hänellä on jo nyt saaressa sekä millaisia suunnitelmia hänellä on saaren suhteen. Aluksi kävimme rannassa katsomassa erästä rakennusta mihin on toiveissa rakentaa lapsille leikkipaikka. Muutaman alueen vuokramökkiin tutustuttiin ennen ns. päärakennukseen eli toimistoon tutustumista. Toimistolta suuntasimme maastoon. Ensimmäisenä kävimme läheisen kallioalueen maaston läpi johon on tarkoitus tehdä lapsille pieni seikkailumetsä. Tämän jälkeen lähdimme tutustumaan paremmin vanhaan luontopolkuun joka on tarkoitus rakentaa hieman uudelleen. Maasto oli hyvinkin vaihtelevaa ja paikoin oli liukastakin. Toisaalta nyt on joulukuu, joten asia on itsestään selvyys. Lunta oli paikka paikoin, mutta se ei meidän etenemistä haitannut. Osa matkaa oli hieman kuraistakin koska sähköyhtiö oli käynyt vetämässä uusia linjoja. Yhdelle laavulle mentäessä jouduimme sitten jo kiipeilemäänkin koska vesi oli hieman korkealla ja näin ollen emme voineet kulkea rantaa pitkin. Laavulla oli pakko pitää pieni tauko ja kaivaa repusta termari jossa minulla oli lämmintä glögiä. Tauon jälkeen olikin enää pieni pyrähdys ennen aloituspaikkaan pääsemistä.

Kun pääsimme takaisin aloituspaikkaamme, olikin vuorossa ruokailu. Ensin lämmittelimme glögiä nuotiolla ja heti perään grillasimme makkaraa. Omasta mielestä päivä oli varsin antoisa ja hyvinkin poikkeava verrattuna siihen että olisimme tutustuneet saareen koululuokasta käsin valokuville ja kartalla. Keväällä tulemme tänne luultavasti hieman pidemmäksi aikaa, mutta sen näkee sitten myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: