Ghlain Klain
helmikuu 26, 2018
Aallon yllättämä
helmikuu 28, 2018

Palovaroitin toimii

Aamulla Iiriksen kyyti tuli ja hän muutti Corralejoon, joten asun nyt yksin tässä asunnossa. Olen miettinyt että pitäisikö viedä yksi vara-avain hotelliin respaan itselleni jotta pääsen takaisin asuntoon jos jätän vahingossa avaimet sisään. Mutta sitä ehtii pohtimaan varmaan myöhemminkin. Mark oli tullut kipeäksi, joten Marco oli hälytetty töihin iltavuoroon. Kerroin hänelle että aina kun on vapaalla, niin pitää ottaa suomalaisittan ”suojakänni” jotta ei pysty tulemaan vapaapäivänä töihin. Tämän kertominen hyvitti Marcoa suuresti. Tänään aloitin viemällä asiakastyytyväisyyskyselyitä asiakkaiden huoneisiin sujauttamalla niitä ovien alitse. Siivoojat olivat unohtaneet ne meinaan aamupäivällä toimittaa. Alkuvuorosta testailtiin myös palohälyttimiä aika paljon, olisiko syy ollut se kun viime viikolla en saatu viime viikolla hälytystä hiljennettyä yhtenä päivänä. Työt etenivät pitkälti samalla lailla kun aikaisemmat päivät. Tänään oli päivällä tullut myös ensimmäinen suomalainen minun aikanani hotelliin, ja hän tuli muutaman kerran juttelemaan respaan kun olin töissä. Tänään oli hiljainen päivä joten myös eilen alkanut hintojen tarkastaminen varauksen kirjaamisen yhteydessä jatkui ja sainkin laskea aika paljon.

Tähän laitteeseen en ole aikaisemmin tutustunut vaikka sen töissä joka päivä näenkin. Viime viikollahan se ilmoitti olemassa olostaan ihan kunnolla ja sitä ei meinattu saada hiljaiseksi. Tänään sitä sitten testiltiin vuoron alkupuolella. Loppupuolella vuoroa laite sitten laukesi juuri silloin kun olin yksin respassa ja Marco oli hakemassa ruokaa ravintolassa. Yritin ensin radiolla huudella apuja, mutta ei hänellä ollut radio mukana. Menin sitten sisäpihalle katsomaan että näkyykö missään mitään, mutta ei tuntunut missään näkyvän mitään joten kävelin ravintolaan mainitsemaan Marcolle asiasta. Hän tuli ja näytti mistä laitteen saa hiljaiseksi ja tämän jälkeen soitettiin hälytyksen aiheuttaneeseen huoneeseen että onko heillä joku hätänä. Ei ollut, ja luultavasti oli poltettu tupakkaa terassilla niin että savu pääsi huoneeseen. Tai sitten oli huoneessa poltettu, mutta en ota siihen kantaa. Joka tapauksessa nyt tiedän mikä on kyseisen laitteen tärkein nappula ja se on ”SILENCIO”. #timonmatkassa #matkailualanopiskelu #hotelcotillobeach #elcotillo #fuerteventura #työharjoittelu #internship #erasmusplus #myerasmus #turvallisuus #matupa #matkailualanturvallisuuspassi #paloilmoitin #firealarmsystem

Henkilön Timon matkassa (@timonmatkassa) jakama julkaisu

Illemmalla paloilmoitin laitteisto laukesi juuri silloin kun Marco oli hakemassa ruokaa itselleen ravintolasta. Yritin kutsua Marcoa radiolla, mutta hänellä ei ollut sitä mukana. Laitteisto ilmoitti mistä huoneesta hälyytys tuli, joten katselin sisäpihan kautta että ei ainakaan mitään akuuttia ollut päällä. Tämän jälkeen kävin ravintolassa sanomassa Marcolle tilanteesta. Minulle ei ole kerrottu enkä ole muistanut kysyä että mitä tehdään jos laitteisto hälyyttää. Toiminta ohjeeksi sain että ensin hiljennetään hälyytys ja sitten soitetaan huoneeseen mistä hälyytys tuli. Luultavasti joku poltti tupakkaa joko huoneessa tai sitten liian lähellä avointa parvekkeen ovea josta savu pääsi ilmaisimeen. Joka tapauksessa muuten oli aika rauhallinen vuoro.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: